Interna klockor drivkraft gossamer

skira mekanisk klocka klocka till kärnan i verksamheten, innan fjädrarna uppfanns, mekaniska pendel klockor förlitar sig på som en oscillator för att uppnå energidivision och gå, 17-talet, Huygens uppfinning signifikant minskade klockan flor storlek. Idag säger vi ofta uttryckligen hänvisar skir skir (Balance våren eller hår Spring) på handhjulet, även om våren (Barrel Spring) också fjädrar (våren) en. Skira utseende av en fickur, titta grunden visas också placerade ände Zhong Hui-Huang eran.

Titta på balansfjäder

        Gossamer följa fysikens lagar swing cykel i klockan vuxit balans frekvenshjulsystemet och svängtröghetsmoment av balansfjädern är relaterad som en mekanisk precisions struktur, skira material, den effektiva längden, tjocklek, bredd alla hela systemet är i huvudsak påverkas. På grund av detta, när mekaniska klockor utvecklas idag, är fortfarande ett mått på varje skir klocka fabrik högsta vetenskapliga och tekniska styrka tröskel, den globala oberoende forskning och utveckling produktion av skir klocka fabrik, mycket få.

titta gossamer

        Från den tidiga järnbaserad legering material flor, och senare införlivas i nickel-järnlegering INVAR flor, till dagens vanliga Nivarox gossamer århundraden, skira material med utvecklingen av materialvetenskap och utvecklas, klockan industrin ständigt utforskar mer perfekt skir material. Vad ger färdighet? Eftersom en klocka kräver ofta oavbruten drift under flera år eller tom decennier, antalet svängningar skira nått en mycket alarmerande antal gånger (enligt den nuvarande vibrationsfrekvensen av mainstream 4Hz år oavbruten drift krävs för att sträcka ut och krympa skira totalt cirka 252 miljoner gånger ), så att endast en handfull av det metallegering kan användas för att göra fjädrarna. Dessutom måste gossamer kunna motstå effekterna av det dagliga livet för en del av sin yttre miljön, huvudsakligen från de tidiga effekterna av temperatur, magnetisk efter att ha blivit allt viktigare, Invar-legering början av nittonhundratalet Nobelpristagaren Charles Edouard Guillaume uppfinning. lösa detta problem, men har också en vissa magnetiska egenskaper.

Tyskland Moritz Grossmann titta skira användning Nivarox 1

        1931, nickel-krom legerat stål Nivarox Dr. Straumann utvecklade tillkomsten av skir, består av sju delar, har den svaga magnetiska metallegering goda antioxidativa egenskaper motstånd mot deformation, crack-bevis, automatisk kompensation, ingen korrosion, och har bra termisk deformation koefficient, som har en bra anti-temperaturprestanda. På grund av detta är Nivarox ofta används inom klockindustrin, och ersatte INVAR legerings fjädrar i den breda marknaden. Idag, hela klocktillverkningsindustrin, Nivarox ingen produktion har blivit det första valet skir klocka fabrik och blev Swatch händer Grupp trumfkort, mer än 95% av den schweiziska klock klocka varumärke och ett antal icke-schweiziskt märke med Nivarox FAR företaget flor. Som tidigare nämnts, en skir med tekniska hinder för produkter som tillverkats med skir klocka fabrik styrka, i allmänhet inte tillgängliga utanför, så att de blir dominerande Nivarox flor gemensamma utrymmen. Även tillsats Nivarox fortfarande finns det några andra tillverkare som skir Altokapa, Japans Seiko , Citizen , osv, men orsaken Nivarox skira dominerar branschen, men också i sin mycket högt pris.

NOMOS hemlagad blue stålfjädrar

        Naturligtvis Nivarox FAR Utöver produktion av olika specifikationer Nivarox flor, det finns andra källor, såsom Elinvar nickelkromstålfjädrar konstant elasticitet Richard Mill användning än Nivarox bättre Anachron flor, för andra företag skräddarsy speciella gossamer och så vidare.

kiselfjädrar

        Under de senaste åren, har kiselfjädrar på fliken Avancerat i den växande populariteten och Swatch Group börjat försöka marschera i low-end marknaden, som är den moderna klock skir material för ny undersökning. Från metallegeringen till icke-metalliska material, är det sannolikt att bli en omvandling. Om man bortser från kiselfjädrarna uppfinning som nu, från topp varumärke Patek Philippe , Breguet , Aten , etc., vår bekant Omega , liksom nära människorna som Mido , har lanserat ett kiselbaserat material flor.

Patek Philippe Spiromax gossamer

        Patek Philippe banbrytande forskningsprojekt baserade på kisel, gång spelat trilogin, inklusive Pulsomax gång gaffel, Silinvar gång hjul och Spiromax skir. Rolex 2014 utfärdade en silikonbaserat material gossamer Syloxi ansökte 2236 automatisk rörelse , är det värt att notera att detta är en kvinnliga formen rörelse, Rolex utvecklade framgångsrikt en överlägsen kiselfjädrar, men spred sig inte till mainstream klockor, just på grund av kiselmaterial har sina inneboende brister, Rolex tycker att det är fortfarande inte den mest nöjd med flor material. Aten, Omega, Breguet, Jaquet Droz , Blancpain och så vidare varumärke kisel gossamer relativt frekventa och flera kiselfjädrar till metallfjädrarna har en stor fördel, är helt ogenomtränglig för magnetiska fält, men den största bristen är alltför skör.

Rolex Syloxi gossamer

        Under tidigare år, diskussioner om kiselfjädrar är mycket vanliga, fördelarna är mer än anmärkningsvärd prestation är en metallegering springs, ersätter enda nackdelen är skadad, det är inte bidrar till långsiktig utveckling. Om klockan är fortfarande 30 år senare, men den här gången motsvarande delar har sannolikt kunnat matcha, men kan inte repareras, även svårt att matcha till lämpliga metallfjädrar. Men den övergripande marknadens synvinkel, de flesta av tabellerna är endast närvarande i nuet, verkligen bevaras så länge, trots allt, fortfarande i minoritet, så den totala är förmodligen mer nytta än skada.

Mido kisel Fjädrar Caliber 80 Beilunsaili klocka

        Mido Baroncelli i år lanserat en 80 timmars gångreserv klocka, silikonmaterial flor, bör detta vara det aktuella priset nära människorna i det första fallet av kiselfjädrar titta. Detta innebär att de kiselfjädrarna inte längre högt över, eventuellt kommer att bli populär, eftersom året Swatch Group kommer att slå konkurrensen på 80 timmar lång kraftrörelse, som en gång vidga absolut fördel i low-end marknaden .

oberoende gossamer

        Nämnda oberoende källor, vi som är mest benägna att tänka? Jag kommer först att tänka på Rolex Parachrom para blå skir niob, officiell information om den seismiska, magnetiska, etc. är starkare än normalt fjädrar ur en klass, är för närvarande den viktigaste flor Rolex. Rolex exakt restid, den faktiska användningen av utmärkta prestanda och lång livslängd för att hålla vakt, Parachrom Gossamer spelat en viktig roll.

Rolex Parachrom gossamer

        Seiko och materialvetenskap Laboratoriet för Tohoku University, Japan för att utveckla en SPRON elastiskt material för Seiko klockor drivkraften och skir. SPRON en rad olika specifikationer, som huvudsakligen används för drivkraften SPRON 510, SPRON 530 (hög vibrationsfrekvens rörelse), etc., och för flor är SPRON 610 och så vidare. SPRON är en nickel-koboltlegering, hög hållfasthet, super flexibel, korrosionsbeständiga, anti-magnetiska och anti-temperaturegenskaperna hos fem, och används ofta i Seiko klockor bland vissa japanska.

Seiko rörelse

        Dessutom finns det vissa varumärken i oberoende forskning skir material, samt några mindre kända material såsom skir Richard Mille ‘s AK 3 flor.

gossamer struktur

På slutet runt skir

        Olika skir material, i huvudsak om en skir prestanda, men fortfarande behöver lite extra behandling för att göra skir prestanda spela bättre. Större delen av tiden, ser vi fjädrarna är platt, med en terminal runt kurvan, generellt sett, i slutet av Shangrao kurva med Breguet-end Shangrao (Phillips eller änden av kurvan). När denna kurva är att på grund av den fasta änden av skir skir högen, skira sträcker rundgång, vilket påverkar restiden, så i slutet av denna del av kurvan Shangrao sätt ”avlyssna” dem för att minska denna påverkan.

Skira änden fet, trekantiga innerram

Breguet dubbla fjädrar

Montblanc cylindriska fjädrar

Jaeger halvsfärisk gossamer

        Dessutom finns det många skir struktur, där de första exemplen, efter gång en av fin lösning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *